Vecka 49

Hej föräldrar!

Nu är det bara 8 skoldagar kvar på den här terminen. I ämnena håller vi på att avsluta en del arbeten och kommer att börja med nya spännande utmaningar nästa termin. I matematik och svenska fortsätter vi med vårt arbetsmaterial.

Under nästa vecka kommer ni som föräldrar kunna se era barns omdöme i sina ämnen. Jag återkommer när exakt det finns tillgängligt. Bifogar information om den nya lärplattformen IST från Sigtuna kommun.

Informationsbrev IST

Idag fredag uppmärksammade vi Alfred Nobel och vad han gjorde när han levde och vad som hände efter hans död. Vi arbetade tillsammans med tvåorna i blandade grupper. Fyra stationer som innehöll fakta om Nobel, kemi och fysikexperiment, lära sig blindskrift och en station om fredspriset. Där eleverna fick skriva och rita något om vad de kunde göra för att vi ska få en bättre värld att leva i. Eleverna skrev minst fem meningar och deltog i en utlottning av ett presentkort på bokhandeln. Vi säger grattis till Viggo i 2A som vann lottningen. Stort tack till alla elever för era fantastiska beskrivningar av vad ni ville göra för att få en bättre värld att leva i.

Vi avlutade arbetet med en finare lunch med efterrätt i matsalen.

Våra sista åtta dagar innan jullovet.

Måndag 11/12 vanliga lektioner enligt schema.

Tisdag 12/12 vanliga lektioner enligt schema.

Onsdag 13/12 Teknikdag med Naturskolan i Märsta. Vi kommer att vara både ute och inne, så varma kläder rekommenderas. Varm choklad, smörgås, frukt och vattenflaska får eleverna ta med sig. Lunch får vi på plats. Eleverna börjar som vanligt 8.10 och slutar 14.10.

Torsdag 14/12 eleverna har slöjd som vanlig, efter rasten har vi julpyssel i klassrummet. Vi kommer också att tacka av Ahmed den dagen, då han flyttar och börjar i en ny skola efter lovet.

Fredag 15/12 vanliga lektioner enligt schema. Naturskolan kommer och håller en lektion i 60 minuter som avslutning på hösten arbete med dem.

Måndag 18/12 Vi går till midgårdsbadet och simmar 9.30-10.30 eleverna behöver vara på skolan senast klockan 9.00. Efter lunch är det lektioner enligt schemat.

Tisdag 19/12 och onsdag 20/12 är det klassdagar, 16.30 på onsdagen är det terminsavslutning klockan 16.30. Återkommer med mer information i nästa veckobrev.

 

Med önskan om en trevlig helg.

Lars Waltin

 

 

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *