Vecka 48

Hej alla föräldrar.

Nu är vi inne på december månad och det är 24 dagar till julafton. Vi har arbetat vidare med NO experimenten och kommer avsluta arbetet med NTA lådan nästa vecka.

I SO har vi avslutat arbetet med de tre världsreligionerna med ett litet prov. Alla elever visade vad de kunde och resultaten var bra. Nästa vecka fortsätter vi arbeta med vinterns högtider.

I svenska har Jenny och jag arbetat med läsning och lyssnat på eleverna när de läser. Vi är snart färdiga med alla elever och kommer därefter arbeta med läsgrupper på olika sätt. Vi har också arbetat med bild och textsamtal.

På matematiken arbetar vi vidare med multiplikation och uppställningar. Vi arbetar i matematikböckerna och på stenciler men även i skolplus och elevspel.

I bilden har eleverna arbetat med perspektiv, eleverna är intresserade och duktiga.

Idag fredag på elevens val spelade elevrna schack, tillverkade adventsljusstakar i papper och skrev ljulsagor.

Nästa vecka kommer vi att fortsätta arbeta med arbetsron och beteendet i klassrummet. Nu koncentrerar vi oss på två saker, Sammarbete och att lämna i från sig sin Ipad när lärare ber om det.

Jag vill också berätta den glädjande nyheten, att nästa termin kommer vi att vara två lärare i klassen. Tack vare en specifik satsning mot lågstadiet har Tingvallaskolan fått möjlighet att anställa två lärare. Hon som kommer till årskurs 3 heter Linda Lindroos, mer information och närmare presentation får ni när hon är på plats.

 

Med önskan om en trevlig första advent.

Lars Waltin

 

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *