Vecka 47

Hej alla föräldrar!

December månad närmar sig med stormsteg. Denna vecka har vi hunnit med skridskoåkning med grön idrottsgrupp. Börjat tränat julsånger inför julavslutningen.

I NO fortsätter vi med experimenten, vi undersökte bland annat hur man separerar grus och salt.

På matematiken arbetar vi med multiplikation i matteböckerna. Vi arbetar också med uppställningar, subtraktion och addition med växling. Jenny har på utematematiken gått igenom längd och avstånd. Utematematiken tar nu paus och återkommer i vår igen.

I SO ämnenena är vi snart klara med arbetsområdet religon och de tre världsreligionerna. På måndag har vi ett litet test om världsreligionerna, testet handlar om det vi arbetat med på lektionerna. Eleverna har även har fått med sig en stencil att läsa på. Under december kommer vi att arbeta med högtider från dåtid till nutid och bekanta oss med vad en tidslinje är.

På bilden har eleverna arbetat med att göra snöstjärnor.

I svenska har vi förutom arbetat med vårt material, också pratat om hårda ord. Vi lyssnar på en serie på Utbildningsradion och samtalar om vad vi säger till varandra och vad det kan få för konsekvenser.

Vi har dessutom tagit upp Metoo och pratat om sexuella trakasserier. Detta efter att jag fått mail från förälder om tafsande på elever. Detta är självklart inte okey, vi pratade om rätten till sin egen kropp och vad det får för konsekvenser när elever har ett sådant beteende. Vi delade också in klassen i en tjejgrupp respektive killgrupp, där tjejerna pratade med Jenny och och jag med killarna.

Vi arbetar vidare med arbetsron i klassrummet, det är nu andra veckan eleverna får hem sitt papper med smileys. Förtydligar att det under tre lektioner på en vecka vi arbetar specificerat med beteendet i klassrummet. Överlag ser jag att eleverna gör framsteg, vilket visar sig på deras studieresultat.

Ha en riktigt skön helg.

Lars Waltin.

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *