Vecka 46

Hej föräldrar.

Den här veckan har gått fort den med. Vi har hunnit med skridskoåkning med en grupp och uppmärksammat barnboksveckan. Eleverna har läst, lyssnat på en av Astrid Lindgrens sagor. De har även lärt sig mer om våra författare Elsa Beskow, Gunnilla Bergström och så klart Astrid Lindgren.

I svenska håller vi just nu på med att lära oss skriva en faktatext. Vi arbetar också vidare med vårt arbetsmaterial Ben och Koko söker jobb.

I NO har vi undersökt hur lång tid det tar att smälta en isbit under olika förhållanden. Vi undersökte också vad ånga är och hur den uppstår.

Arbetsron i klassrummet har den här veckan blivit allt bättre, idag nådde vi upp till vårt mål och passerade 300 glada smileys. Det innebär att på måndag får eleverna ta med sig fika. Det ända som de absolut inte får ta med sig är något som innehåller nötter.

Detta gör vi för att stärka gruppkänslan och lyckas tillsammans. 

Vi har också jobbat med arbetsron individuellt vid tre lektionstillfällen denna vecka. Eleverna har då fått smileys för sitt beteende under den tiden. Den lappen har eleverna fått med sig hem idag för påskrift av er.

Det gör vi för att visa att var och en har ett ansvar att bidra till arbetsron.

Nästa vecka på onsdag är det idrottsgrupp grön (grupp 2)som åker skridskor. De behöver ta med sig skridskor och hjälm. Varm dryck, vattenflaska och frukt är också bra att ta med.

Ha en bra helg

Lars Waltin.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *