Vecka 43

Hej alla föräldrar!

Denna vecka har vi avslutat några arbetsområden. I engelska har sett sista avsnittet av The Game och arbetat klart med uppgifterna till serien. Efter höstlovet börjar vi arbeta i våra engelska böcker. Vi har avslutat NO arbetet med programmering. Vi börjar efter lovet med NTA lådan som handlar om förändringar, lådan innehåller många lärorika och spännande expriment. I måndags hade eleverna en lektion med Trivas coachen Carina Hult och skolans socialpedagog Carina. Eleverna fick bland annat spela teater som handlade om hur vi beter oss i olika situationer.

I svenska arbetar vi med läsförståelse, elevena lyssnar på en bok och följer med i text och bilder på sin Ipad. Efteråt arbetar de med arbetsuppgifter till boken. Vi har också börjat arbeta med faktatexter, vad är en faktatext, källor och källkritik.

I tisdags uppmärksammade vi FN-dagen tillsammans med tvåorna. Vi började med en gemensam stund i idrottshallen, där vi tillsammans med musikläraren Hanna sjöng en sång om frihet. Eleverna delades in i fyra grupper och arbetade med temat på olika stationer.

Vi avslutade veckan med Halloweenpyssel, musik, lite dans och popcorn och dricka.

Passar på att påminna om att leksaker, slime mm är sådant som ska stanna hemma.

Läs också månadsbladet från rektorn Månadsblad+oktober+2017

Jag önskar alla en trevlig helg och ett skönt höstlov.

Lars Waltin

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *