Vecka 41

Hej alla föräldrar! Att hösten är här, har väl knappast undgått någon. Nu har vi fått klart i vårt kapprum med hyllor och skoställ. Även om vi har det lite trångt så är skönt att eleverna kan hänga upp ryggsäckar och kläder på egna platser.

 

Vi har den här veckan startat med att träna på arbetsron i klassrummet genom att samla smileys.

Klassens mål är att få ihop 300 smileys, när vi nått målet kommer vi att se på film och fika tillsammans. Det går till så att jag väljer ett lektionstillfälle 3-5 gånger i veckan. Vi använder då 30 minuter av den lektionen till att träna på arbetsron samtidigt som de arbetar med ämnet. Som mest under 30 min kan eleverna samla in 66 smileys. Till dagens datum har vi samlat in 85 smileys.

I regn och rusk åkte vi på torsdagen till Rävsta gård för en utedag med Naturskolan. Det blev en lyckad dag, de allra flesta hade ordentligt med kläder på sig. Ingen klagade på vädret och alla var glada att få vara ute. Vi gick en promenad i skogen i två timmar och lärde oss mycket om svampar, myror och grävlingsgryt och en hel del annat. Det bästa med allt var nog ändå att få äta sin matsäck och grilla korv.

Idag har vi fått en ny elev i klassen, hon heter Tina. Vi hälsar Tina välkommen och hoppas hon kommer att trivas hos oss.

Några schemaändringar från och med nästa vecka som är bra att känna till. Tisdagar när eleverna har haft musik i helklass, kommer i fortsättningen ske i halvklass. Det i samråd med musikläraren Hanna. Det blir samma grupper som har idrott och slöjd alltså blå respektive grön grupp. Jag kommer då ha halvklass i matematik. Eleverna kommer på grund av det sluta klockan 14.00 istället för 14.20 på tisdagar. Några andra mindre justeringar i schemat är också gjorda men påverkar inte sluttiden.

Länk till nya schemat finns här Schema åk 3

Trevlig helg

Lars Waltin


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *