Vecka 39 och 40

Hej alla föräldrar, tiden rusar i väg med en väldig fart. Förra veckan var som bekant en kortare vecka än vanligt. På måndagar de två första lektionerna när vi är flera pedagoger som arbetar med eleverna delar vi in dem i grupper. Vi arbetar då mer på djupet i ämnenena svenska och matematik. Vi startade förra måndagen med detta.

Nästa vecka ska vi börja med textsamtal med eleverna. Det är något hela Sigtuna kommuns grundskolor 1-9 också gör. Det kallas för SUA lyftet och står för ett språkutvecklande arbetssätt. Det ska bli spännande att få sälta igång arbetet och jag kommer berätta hur det fortskrider längre fram.

I SO arbetar vi med människan historia och har sett färdigt på filmen, nu ska diskutera och skriva om vad vi sett utifrån färdiga frågeställningar.

I NO arbetar vi vidare med programmera mera i onsdags handlade det om vad är en loop. Eleverna klippte och klistrade in figurer som visade en robot som dansade. Minst en loop skulle vara med, vilket betydde att rörelsen gjordes 2 gånger osv. Eleverna arbetatade i grupper och sedan fick de grupper som ville visa de andra eleverna att deras programmering fungerade. Något som blev mycket uppskattat. Nu på torsdag den 12 oktober är det dags för Naturskolan en heldag igen. ( se separat information ) Efter höstlovet börjar vi med NTA lådan förändringar som innehåller flera spännande expriment.

På bildlektionen arbetade med material från naturen elevern gjorde sen fina tavlor av materialet.

I matematik och svenska arbetar vi på som planerat, i böckerna och med elevspel. Vi har också köpt in en skollicens till skolplus där eleverna kan öva matematik och svenska på både ett lärande och roligt sätt. Jenny har även haft 2 grupper och haft ute matematik, nästa vecka är det 2 nya gruppers tur.

PS! Hösten är här så det är bra om eleverna har med sig extra kläder. Inneskor är också skönt att ta på sig, då golven är lite kalla den här årstiden.

Med vänliga hälsningar

Lars Waltin


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *