Vecka 37

Nu har vi varit i gång i fyra veckor, känns som dagar och veckor bara rusar fram. Ca hälften av eleverna har haft sitt utvecklingssamtal, nästa onsdag den 20/9 är det dag för den andra hälften. I onsdags hade vi den årliga skoljoggen, härligt att se alla kämpande elever. Vi är i full gång i alla ämnen. I matematik räknar vi på i matematikboken samtitig som vi befäster de fyra räknesätten. Multiplikation, division, addition och subtraktion. I svenska arbetar vi med Ben och Koko söker jobb. Vi har också arbetat med bildanalys  där eleverna har fått bilder, att utifrån vad ser i bilden göra sin egna tolkning av bilden. I SO är vi snart klara med repetitionen av forntiden. Vi tittar på lilla  aktuellt skola och diskuterar de olika nyhetsinslagen. I NO har vi börjat med programmering, vi följer en programserie som heter programmera mera och arbetar med uppgifter till den. I bild har eleverna gjort sina egna bildmappar.

På måndag 18/9 är det dags för ett besök på Naturskolan. Eleverna kommer att arbeta med berg luft och vatten. Vi åker från skolan med chartrad buss klockan 8.20. Det betyder att eleverna behöver vara 8.10 på skolan i stället för 9.10 den dagen. Vi kommer åter till skolan ca 13.50. Eleverna får ta med sig frukt, smörgås, dryck varm eller kall, dock inte läsk. Jag tar med mig fikabröd till eleverna, vi avslutar dagen med gemensam fikastund.

Onsdag 20/9 är det utvecklingssamtal igen, eleverna slutar 12.45. De elever som har fritids går dit de andra slutar för dagen.

Torsdagen den 21/9 är det simning på midgårdsbadet, eleverna behöver badkläder och handduk med sig den dagen.

Ha en trevlig helg.

Lars Waltin

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *